Forenings-OL

Fredag d. 21. november

Afslutning på en god bevægelsesdag Afslutning på en god bevægelsesdag
Efter 2 almindelig lektioner mødte eleverne fra 4.-7. klasse op i hallen, hvor 7 foreningsfolk ventede på dem. Trabjerg GF stod klar med volley, Hogager GF bød på totalhåndbold og koordinationstræning og Fitness instruerede juniorfitness i gymnastiksalen.

Forenings-OL er kommet i stand, fordi foreningerne har holdt fællesmøde med skolen, for at finde ud af, hvad vi kan bruge hinanden til ifm. reformens krav om den åbne skole. Det blev til nogle konstruktive møder, hvor der ikke manglede velvilje, men det er en udfordring at finde intruktører i klubberne, der kan afse tid i skoletiden. Derfor var det også dejligt at se 7 engagerede instruktører, for eleverne nye voksne, gå igang med deres 5 værksteder.

Hvad har eleverne så lært sådan en dag ud over at få motion?
I Fitness var der fokus på styrketræning med egenvægt og balance samt at udføre øvelserne helt rigtigt, så man undgår overbelastning.
I totalhåndbold var der fokus på højt aktivitetsniveau, løbe uden bold, kaste/gribe i fart og frispilninger. Der blev differentieret ved, at de mest erfarne skulle bruge den modsatte hånd.
I koordination var der fokus på muskel- og springstyrke, smidighed, hurtighed/reaktion også som forebyggelse af skader.
Volley havde fokus på grundslagene, den gode serv og så en lille forsmag på selve spillet.

Det var en rigtig god dag, som der kan arbejdes videre med og udvikles på, så konceptet evt. også kan tilbydes skolens mindste elever.

Se de mange billeder fra dagen. De er lidt uskarpe, fordi det er svært at få børn der bevæger sig til at stå stille:-)
  • 24-11-2014
    Samtaler ved Marianne efterår · 2A